måndag 12 april 2010Äntligen vår och tid för uppdatering!
Vintern, som precis har gått öve
r till vår, har varit en av de värsta sedan mannaminne enligt SMHI. Tyvärr resonerade vi precis tvärtom i höstas och lät därför båten ligga kvar i sjön eftersom tidigare vintrar hade ju varit så milda.... Tanken var också den att kunna segla långt inne december månad(!).

Som tur var gjorde vi en del förbyggande nödvändigheter, som att lägga värmeslingor runt bottenförskruvningarna samt inhandlade
ett par ”vispar”. Vi placerade dem på ett par strategiska ställen runt båten i sjön som i sin tur skulle hållas i rörelse. Därmed skulle ingen is kunna bildas och skava på båtens gelcout. Jag kan försäkra att vi har haft många sömnlösa nätter och oro över att det skulle bli strömavbrott. Nu är vintern avklarad och vi kan äntligen göra de förbättringar som behövs innan vi kastar loss 1:a veckan i juni!

Vi har slipat och fernissat durken i helgen och i tur står trappan. Det blir bl a nya dynor i salongen samt en vädringslucka ovanför spisen. Fönsterna i salongen skall ses över och kortvågsradion skall installeras samt ett nytt modem. En åttio meter lång rostfria kedja är beställd och ett nytt extra ankare där framme har vi redan inhandlat. Seglen ses också över och förbättras. Två oanvända äldre segel sys om till kutterstaget, vilket vi gjorde i ordning förra året.

Det känns lite knepigt, men vi måste redan nu planera, tänka framåt flera år och packa båten därefter redan i sommar. Det kan vara sådana småsaker
som massor av böcker, foton på barn och barnbarn, reservdelar, symaskinen, kanske en julgran(!)....

Vår plan är, att vi skall segla ner till Portugal under tre månader i sommar, närmare bestämt till Dias & Sabino, en liten marina inte långt ifrån Faro och flygplatsen där. Här tänker vi lägga upp båten över vintern och därefter ta flyget hem och jobba!
Inga kommentarer: