fredag 3 juni 2011

Det börjar dra ihop sig nu...

Biljetterna till Faro är beställda sedan länge. Likaså antalet väskor och vikt. Lägenheten är uthyrd. Våra saker är nedpackade i flyttkartonger och är placerade på olika vindar (hos våra barn). Lägenheten är uthyrd. Uffe har blivit pensionär och slutar på sitt jobb om tre veckor.
Ja, det mesta känns klart... utom att väskornas är för tunga.

Väskorna har definitivt blivit tyngre. Och det är med Ryanair vi flyger. Jag får alltid en sådan ångest flera dagar innan det är dags att checka in. Kommer de att godkänna vår packning? Den här gången är det tvunget att packa in symaskinen i den största väskan, men när jag läser deras instruktioner blir jag väldigt osäker om det är OK. Att ha symaskinen i handbagaget är stört omöjligt. Utrymmet är redan reserverat för kameror och datorer till precis 10 kg. Vi får väga och stuva om in i det sista, tror jag.

Båten har nu varit uppställd på land i Olhao, ca 1 mil från Faro sedan augusti förra året. Vi har gjort ett par tur-och retur resor för att kolla att allt har varit bra. Senaste gången var i mars, men då regnade det i princip hela veckan. Trots regn hann vi ändå att göra en hel på båten, men det första vi får göra när vi kommer fram den här gången, är att bottenmåla skrovet samt vattenlinjen.Många av långseglarna, har numera sina egna visitkort med alla data och egenhändigt tillverkad logotyp. Uffe har med lock och pock fått mig att tillverka en symbol, som jag hoppas skall fungera till både det ena och det andra, t ex visitkort, tryck på tröja och en stämpel. Varför stjärnorna är där beror på att Sulamit och Sulama var de, som byggde Vintergatan, enligt Zackarias Topelius ”Vintersaga”.1 kommentar:

Anders T. sa...

Hej på er. Såvitt jag kommer ihåg var det den 22 juni ni skulle resa. Samma dag som sonen fyller 35. Hoppas allt går bra och att mi får många fina stunder. Vem vet? Kanske jag kan hälsa på er någonstans efter färden?

Barndomsvännen Anders