söndag 3 juli 2011

1:a veckan i Olhao

En vecka har gått, sedan vi landade i Portugal. Vi försöker vänja oss vid värmen, som känns mer eller mindre olidlig. Vi vet inte exakt hur många grader men jag tippar 35° minst. Vi har tre (!) fläktar igång dygnet runt. På måndag blir det sjösättning så det är mycket bråda dagar innan dess. Alla detaljer som nya genomföringar och dioder, m m som finns under vattenlinjen måste vara klart senast söndagskväll.

Pekka o Barbro på S/Y Corona kom i tisdags kväll. Pia Due från S/Y Arjona har vi hejat på varje dag. Pia som är duktig på portugisiska och van Olhao-bo guidar oss till bra och billiga ställen som den där restaurangen med trerätters-meny inkl vatten och vin för 8 Euro/pers. Och gott var det också! Vi skall gå dit ikväll också(torsdag) och fira Barbros födelsedag!

Förutom att jag har svårt med värmen, har jag också svårt med dessa små otrevliga mosqitos (mindre än svenska mygg) som härjar här nere. De är säkert överlyckligs att jag finns och håller upp livhanken på dem. Jag kan räkna upp till minst 70 bett på armar och ben som ser mest ut som sönderkliade vattkoppor. Räddningen är symaskinen, för nu ska det skräddarsys myggnät för att passa varje öppning och luckor på båten. Och ett besök till apoteket, för att titta vad de har att erbjuda.

Själva båtvarvet är genuint trevligt och här jobbar man från tidig morgon till sent på kvällen sex dagar i veckan. Lite rörigt ställe men ändå ordentligt. Här finns två ”vakthundar” som vi har blivit väldigt goda vänner med. Dom överlever på matrester från oss alla som är på varvet. Lite skillnad mot hemma. Och de blir överlyckliga om de blir kliade bakom öronen. Kanske har de loppor...


.

Inga kommentarer: